Inventory number | IRN | Number of state registration |
---|---|---|
0218РК00252 | BR05236307-OT-18 | 0118РК00969 |
Document type | Terms of distribution | Availability of implementation |
Промежуточный | Gratis | Number of implementation: 0 Not implemented |
Publications | ||
Native publications: 0 | ||
International publications: 0 | Publications Web of science: 0 | Publications Scopus: 0 |
Number of books | Appendicies | Sources |
1 | 1 | 18 |
Total number of pages | Patents | Illustrations |
27 | 0 | 3 |
Amount of funding | Code of the program | Table |
10000000 | О.0810 | 6 |
Code of the program's task under which the job is done | ||
12 | ||
Name of work | ||
Разработка технологии производства кормовой добавки из отходов спиртового производства. | ||
Report title | ||
Type of work | Source of funding | The product offerred for implementation |
Applied research | Технологическая документация | |
Report authors | ||
Канафин Ерканат Нурмухамбетович , Жаппар Нариман Қазбекұлы , Шайхутдинов Валентин Минзакиевич , Жакина Айнур , Смирнова Светлана Юрьевна , Камалова Назира Бахтлыевна , Масленко Лариса Анатольевна , | ||
0
0
0
0
|
||
Customer | МНВО РК | |
Information on the executing organization | ||
Short name of the ministry (establishment) | Нет | |
Full name of the service recipient | ||
Товарищество с ограниченной ответственностью "Научно-аналитический центр "Биомедпрепарат" | ||
Abbreviated name of the service recipient | ТОО " НАЦ "Биомедпрепарат" | |
Abstract | ||
Объекты исследования - послеспиртовая барда, Bacillus subtilis шт. 82, Aspergillus awamori шт. ВУДТ-2, Candida utilis шт. ЛИА-01, Candida tropicalis шт. CK-4, Saccharomyces cerevisiae шт. (5) 6AK-25. Зерттеу объектілері: спирт өндірісінің төбі, Bacillus subtilis шт. 82, Aspergillus awamori шт. ВУДТ-2, Candida utilis шт. ЛИА-01, Candida tropicalis шт. CK-4, Saccharomyces cerevisiae шт. (5) 6AK-25. Цель исследования - разработка технологии производства кормовой добавки из отходов спиртового производства. Зерттеу мақсаты - Спирт өндірісінің қалдықтарынан азықтық қосынды өндіру технологиясын әзірлеу. Методы исследований: при работе с микроорганизмами использовались следующие методы - периодическое и непрерывное культивирование, микроскопирование. Химические и физико-химические методы - инструментальные измерения рН, титриметрические, спектрометрические анализы. Зерттеу әдістері: микроағзалармен жұмыс істеген кезде келесі әдістер қолданылды – дүркіндік және үздіксіз өсіру, микрокөшіру. Химиялық және физика-химиялық әдістер - рН және Eh аспаптық өлшеу, титриметриялық және спектрометриялық талдау. 1 Отбор проб послеспиртовой барды был проведен на ТОО «Солодовый спирт завод «Alfa Organic» в г.Степногорск. Изучены физико-химические показатели послеспиртовой барды. 2 Подобраны оптимальные параметры роста консорциума Bacillus subtilis 82, Aspergillus awamori ВУДТ-2: 30°C, 200 об/мин. Консорциум был использован для повышения содержания редуцирующих веществ в среде с твердой фракцией послеспиртовой барды. 3 Проведен подбор вариантов штаммов-продуцентов кормового белка. 4 Оптимизирован минеральный состав питательной среды на основе послеспиртовой барды для получения кормового белка. Жұмысты орындау барысында келесі нәтижелер алынды: 1 Спирттік ашу қалдықтарының үлгілері Степногорск қаласында «Солодовый спирт завод «Alfa Organic» ЖШС аумағында іріктеп алынды. Спирт өндірісі төбінің физика-химиялық көрсеткіштері анықталды. 2 Bacillus subtilis 82, Aspergillus awamori ВУДТ-2 консорциумын өсірілуінің оңтайлы параметрлері анықталды. Өсірілу тәртібі: 30°C, 200 айн./мин. Консорциум спирт өндірісінің қатты төбі бар қоректік ортада оңай пайдаланатын көмірсулардың үлесін арттыру үшін қолданылды. 3 Азықтық ақуыздың продуценті болып санатын ашытқылардың өндірістік штамдарының оңтайлы варианттары іріктеп алынды. 4 Азықтық ақуыздың продуцент ашытқыларының өндірістік штамдары өсірілетін спирт өндірісінің төбінің сұйық фракциясына негізделген қоректік ортаның минералдық құрамы оптимизацияланды. После оптимизации минерального состава, содержание сырого протеина в сухом продукте составило 39,85%. Оптимизациялаудан кейін, құрғақ өнімдегі шикі протеиннің үлесі 39,85% болды.
Животноводство Мал шаруашылығы |
||
UDC indices | ||
636.085.55 | ||
International classifier codes | ||
68.39.15; | ||
Readiness of the development for implementation | ||
Key words in Russian | ||
Спиртовое брожение; сахара ; дрожжи продуценты ; кормовой белок ; спиртовая барда; | ||
Key words in Kazakh | ||
спирттік ашу ; қант ; ашытқы өндірушілер; азық ақуызы ; спиртті төп ; | ||
Head of the organization | Шайхутдинов Валентин Минзакиевич | / нет |
Head of work | Канафин Ерканат Нурмухамбетович | PhD in Science, Engineering and Technology / PhD |
Native executive in charge |