Inventory number IRN Number of state registration
0218РК00252 BR05236307-OT-18 0118РК00969
Document type Terms of distribution Availability of implementation
Промежуточный Gratis Number of implementation: 0
Not implemented
Publications
Native publications: 0
International publications: 0 Publications Web of science: 0 Publications Scopus: 0
Number of books Appendicies Sources
1 1 18
Total number of pages Patents Illustrations
27 0 3
Amount of funding Code of the program Table
10000000 О.0810 6
Code of the program's task under which the job is done
12
Name of work
Разработка технологии производства кормовой добавки из отходов спиртового производства.
Report title
Type of work Source of funding The product offerred for implementation
Applied research Технологическая документация
Report authors
Канафин Ерканат Нурмухамбетович , Жаппар Нариман Қазбекұлы , Шайхутдинов Валентин Минзакиевич , Жакина Айнур , Смирнова Светлана Юрьевна , Камалова Назира Бахтлыевна , Масленко Лариса Анатольевна ,
0
0
0
0
Customer МНВО РК
Information on the executing organization
Short name of the ministry (establishment) Нет
Full name of the service recipient
Товарищество с ограниченной ответственностью "Научно-аналитический центр "Биомедпрепарат"
Abbreviated name of the service recipient ТОО " НАЦ "Биомедпрепарат"
Abstract

Объекты исследования - послеспиртовая барда, Bacillus subtilis шт. 82, Aspergillus awamori шт. ВУДТ-2, Candida utilis шт. ЛИА-01, Candida tropicalis шт. CK-4, Saccharomyces cerevisiae шт. (5) 6AK-25.

Зерттеу объектілері: спирт өндірісінің төбі, Bacillus subtilis шт. 82, Aspergillus awamori шт. ВУДТ-2, Candida utilis шт. ЛИА-01, Candida tropicalis шт. CK-4, Saccharomyces cerevisiae шт. (5) 6AK-25.

Цель исследования - разработка технологии производства кормовой добавки из отходов спиртового производства.

Зерттеу мақсаты - Спирт өндірісінің қалдықтарынан азықтық қосынды өндіру технологиясын әзірлеу.

Методы исследований: при работе с микроорганизмами использовались следующие методы - периодическое и непрерывное культивирование, микроскопирование. Химические и физико-химические методы - инструментальные измерения рН, титриметрические, спектрометрические анализы.

Зерттеу әдістері: микроағзалармен жұмыс істеген кезде келесі әдістер қолданылды – дүркіндік және үздіксіз өсіру, микрокөшіру. Химиялық және физика-химиялық әдістер - рН және Eh аспаптық өлшеу, титриметриялық және спектрометриялық талдау.

1 Отбор проб послеспиртовой барды был проведен на ТОО «Солодовый спирт завод «Alfa Organic» в г.Степногорск. Изучены физико-химические показатели послеспиртовой барды. 2 Подобраны оптимальные параметры роста консорциума Bacillus subtilis 82, Aspergillus awamori ВУДТ-2: 30°C, 200 об/мин. Консорциум был использован для повышения содержания редуцирующих веществ в среде с твердой фракцией послеспиртовой барды. 3 Проведен подбор вариантов штаммов-продуцентов кормового белка. 4 Оптимизирован минеральный состав питательной среды на основе послеспиртовой барды для получения кормового белка.

Жұмысты орындау барысында келесі нәтижелер алынды: 1 Спирттік ашу қалдықтарының үлгілері Степногорск қаласында «Солодовый спирт завод «Alfa Organic» ЖШС аумағында іріктеп алынды. Спирт өндірісі төбінің физика-химиялық көрсеткіштері анықталды. 2 Bacillus subtilis 82, Aspergillus awamori ВУДТ-2 консорциумын өсірілуінің оңтайлы параметрлері анықталды. Өсірілу тәртібі: 30°C, 200 айн./мин. Консорциум спирт өндірісінің қатты төбі бар қоректік ортада оңай пайдаланатын көмірсулардың үлесін арттыру үшін қолданылды. 3 Азықтық ақуыздың продуценті болып санатын ашытқылардың өндірістік штамдарының оңтайлы варианттары іріктеп алынды. 4 Азықтық ақуыздың продуцент ашытқыларының өндірістік штамдары өсірілетін спирт өндірісінің төбінің сұйық фракциясына негізделген қоректік ортаның минералдық құрамы оптимизацияланды.

После оптимизации минерального состава, содержание сырого протеина в сухом продукте составило 39,85%.

Оптимизациялаудан кейін, құрғақ өнімдегі шикі протеиннің үлесі 39,85% болды.

Животноводство

Мал шаруашылығы

UDC indices
636.085.55
International classifier codes
68.39.15;
Readiness of the development for implementation
Key words in Russian
Спиртовое брожение; сахара ; дрожжи продуценты ; кормовой белок ; спиртовая барда;
Key words in Kazakh
спирттік ашу ; қант ; ашытқы өндірушілер; азық ақуызы ; спиртті төп ;
Head of the organization Шайхутдинов Валентин Минзакиевич / нет
Head of work Канафин Ерканат Нурмухамбетович PhD in Science, Engineering and Technology / PhD
Native executive in charge