Inventory number | IRN | Number of state registration |
---|---|---|
0222РК00590 | BR12967830-OT-22 | 0122РК00218 |
Document type | Terms of distribution | Availability of implementation |
Промежуточный | Gratis | Number of implementation: 0 Not implemented |
Publications | ||
Native publications: 3 | ||
International publications: 2 | Publications Web of science: 0 | Publications Scopus: 0 |
Number of books | Appendicies | Sources |
1 | 5 | 198 |
Total number of pages | Patents | Illustrations |
326 | 0 | 52 |
Amount of funding | Code of the program | Table |
51916999.84 | О.1056 | 56 |
Code of the program's task under which the job is done | ||
01 | ||
Name of work | ||
Развитие инструментов технического регулирования с целью повышения эффективности, безопасности, ресурсосбережения производства пищевой продукции и экологичной упаковки | ||
Report title | ||
Type of work | Source of funding | The product offerred for implementation |
Applied research | Технология | |
Report authors | ||
Машанова Нурбиби Советовна , Мухамбетов Габит Мухамбетович , Жалкенова Сара Тажетовна , Ибжанова Айнур Алимбаевна , Киясова Айнур Сайрановна , Аймагамбетова Раушан Жанатовна , Сыргабай Молдир Кайратовна , Конканов Марат Джуматаевич , Серекпаева Мира Амангельдиновна , Серикбаев Нуржан Сагиндикович , Каримова Гульмайда Конысбаевна , Сатаева Жулдыз Исаковна , Смагулова Миргуль Есенгалиевна , Жұмағали Асылбек Қайратұлы , Акмырзаева Сандигуль Сейтжапбаровна , Амирханова Еркежан Магауиновна , Шамбетова Ардак Бакытовна , Изтелеуова Мерует Ерденовна , | ||
15
0
3
0
|
||
Customer | МТиИ РК | |
Information on the executing organization | ||
Short name of the ministry (establishment) | КТРиМ МТиИ РК | |
Full name of the service recipient | ||
Казахстанский институт стандартизации и метрологии | ||
Abbreviated name of the service recipient | КазСтандарт | |
Abstract | ||
Жмыхи семян льна, сои, подсолнечника, тыквы и арахиса, безглютеновые смеси, хлебобулочные, кондитерские и макаронные изделия Зығыр тұқымы, соя, күнбағыс, асқабақ және жержаңғақ күнжаралары, глютенсіз қоспалар, нан-тоқаш, кондитерлік өнімдер және макарон өнімдері Разработка новых видов хлебобулочных, кондитерских и макаронных изделий с использованием вторичных продуктов переработки масложировой промышленности Май өнеркәсібін қайта өңдеудің қайталама өнімдерін пайдалана отырып, нан-тоқаш, кондитерлік және макарон өнімдерінің жаңа түрлерін әзірлеу Общепринятые, стандартные методики экспериментального исследования органолептических, физико-химических, микробиологических показателей, опрос-анкетирование Органолептикалық, физика-химиялық, микробиологиялық көрсеткіштерді эксперименттік зерттеудің жалпы қабылданған, стандартты әдістері, сауалнама По отходам вторичных продуктов масложировой промышленности проведен обзор и анализ по применению; изучены стандарты и проведен анализ документов по показателям качества; рассмотрены вопросы контроля качества и оценка рисков при производстве хлеба. Проведены исследования с использованием отходов масложировой продукции; также разработаны рецептуры и технологии безглютеновых хлебобулочных и кондитерских изделий, изучены их свойства и показатели и составлены аппаратурно-технологические схемы производства на новые изделия. Исследованы качественные показатели, биологическая и энергетическая ценность, а также пищевая безопасность готовых продуктов. Поданы заявка на патент РСТ на безглютеновую смесь со жмыхами и 2 статьи в журнал КОКСОН МОН РК, опубликовано 3 статьи в материалах международной конференции Май өнеркәсібінің қайталама өнімдерінің қалдықтары бойынша шолу және қолдану бойынша талдау жүргізілді; стандарттар зерделенді және сапа көрсеткіштері бойынша құжаттарға талдау жүргізілді; сапаны бақылау және нан өндіру кезіндегі тәуекелдерді бағалау мәселелері қаралды. Май өнімдерінің қалдықтарын пайдалана отырып зерттеулер жүргізілді; сондай-ақ глютенсіз нан-тоқаш және кондитерлік өнімдердің рецептуралары мен технологиялары әзірленді, олардың қасиеттері мен көрсеткіштері зерттелді және жаңа өнімдерге арналған аппаратуралық-технологиялық өндіріс сызбалары жасалды. Сапалық көрсеткіштер, биологиялық және энергетикалық құндылығы, сондай-ақ дайын өнімдердің тағамдық қауіпсіздігі зерттелді. Күнжара қосылған глютенсіз қоспаға РСТ патентіне өтінім және ҚР БҒМ БҒСБК журналына 2 мақала берілді, халықаралық конференция материалдарында 4 мақала жарияланды. Нәтижелерді қолдану саласы: стандарттау, тамақ және өңдеу өнеркәсібі Опубликованы 2 рекомендации по их практическому применению (документы по стандартизации, регламентирующих показатели качества отходов перерабатывающих производств и отходов производства зерна и отходов вторичных продуктов масложировой промышленности) Практикалық қолдану бойынша 2 ұсыныс (қайта өңдеу өндірістерінің қалдықтары мен астық өндірісінің қалдықтары мен май өнеркәсібінің қайталама өнімдерінің қалдықтары сапасының көрсеткіштерін регламенттейтін стандарттау жөніндегі құжаттар) жарияланды Поданы 1 заявка на патент РСТ, 2 заявки на полезную модель РК РСТ патентіне 1 өтінім, ҚР пайдалы моделіне 2 өтінім берілді Проведены исследования с использованием отходов масложировой продукции; разработаны рецептуры и технологии безглютеновых хлебобулочных и кондитерских изделий, изучены их свойства и показатели, составлены аппаратурно-технологические схемы производства на новые изделия. Исследованы качественные показатели, биологическая, энергетическая ценность, пищевая безопасность готовых продуктов Май өнімдерінің қалдықтарын пайдалана отырып зерттеулер жүргізілді; глютенсіз нан-тоқаш және кондитерлік өнімдердің рецептуралары мен технологиялары әзірленді, олардың қасиеттері мен көрсеткіштері зерделенді, жаңа өнімдерге арналған аппаратуралық-технологиялық өндіріс схемалары жасалды. Сапалық көрсеткіштер, биологиялық, энергетикалық құндылығы, дайын өнімдердің тағамдық қауіпсіздігі зерттелді Стандартизация, пищевая и перерабатывающая промышленность Стандарттау, тамақ және өңдеу өнеркәсібі |
||
UDC indices | ||
636.087.26 | ||
International classifier codes | ||
65.09.30; | ||
Readiness of the development for implementation | ||
Key words in Russian | ||
Отходы сельского хозяйства; отходы масложировой промышленности; упаковка; жмых; стандартизация; оценка соответствия; безотходное производство; утилизация; ресурсосбережение; | ||
Key words in Kazakh | ||
Ауыл шаруашылығы қалдықтары; май өнеркәсібі өнімдерінің қалдықтары; қаптама; күнжара; стандарттау; сәйкестікті бағалау; қалдықсыз өндіріс; кәдеге жарату; ресурс үнемдеу; | ||
Head of the organization | Мухамбетов Габит Мухамбетович | Доктор экономических наук / |
Head of work | Машанова Нурбиби Советовна | Доктор технических наук / нет |
Native executive in charge |