Inventory number | IRN | Number of state registration |
---|---|---|
0218РК00352 | BR06249336-OT-18 | 0118РК01269 |
Document type | Terms of distribution | Availability of implementation |
Промежуточный | At a negotiated price | Number of implementation: 0 Not implemented |
Publications | ||
Native publications: 0 | ||
International publications: 0 | Publications Web of science: 0 | Publications Scopus: 0 |
Number of books | Appendicies | Sources |
1 | 3 | 52 |
Total number of pages | Patents | Illustrations |
113 | 0 | 14 |
Amount of funding | Code of the program | Table |
8500000 | О.0875 | 25 |
Code of the program's task under which the job is done | ||
01 | ||
Name of work | ||
Разработка технологии сушки крахмальных сиропов | ||
Report title | ||
Type of work | Source of funding | The product offerred for implementation |
Applied research | Технология | |
Report authors | ||
Байкенов Алибек Өмірсерікұлы , Kaniyev Daniyar , Полуботько Ольга Васильевна , Коптлеуова Толкын Махметовна , Ботбаева Жанар Турлыбековна , Туякова Айгерим Рахметоллаевна , | ||
0
0
0
0
|
||
Customer | МСХ РК | |
Information on the executing organization | ||
Short name of the ministry (establishment) | МСХ РК | |
Full name of the service recipient | ||
Товарищество с ограниченной ответственностью "Казахский научно-исследовательский институт переработки сельскохозяйственной продукции" | ||
Abbreviated name of the service recipient | ТОО КазНИИПСХП | |
Abstract | ||
глюкозный сироп, мальтодекстрин, сухой глюкозный сироп. глюкозды шәрбат, мальтодекстрин, құрғақ глюкозды шәрбат создание новых видов импортозамещающих продуктов путем разработки высокоэффективных технологий производства сухих сахаристых крахмалопродуктов для пищевой промышленности. Тағам өнеркәсібі үшін құрғақ қантты крахмал өнімдерін (глюкозды, мальтозды және глюкозды-фруктозды) өңдейтін жоғары тиімді технологияларды қолдану арқылы импорт алмастырғыш жаңа өнімдерді жасау. Оценка качественных показателей сухого глюкозного сиропа проводилась по своду федеральных актов Code of Federal Regulations Title 21, U.S.21 CFR Ch. I (4–1–99 Edition) США. Жұмыста мальтодектриннің, глюкоза және құрғақ глюкоза шәрбаттарының сапа көрсеткіштерін бағалау жалпы зерттеу әдістермелеріне сәйкес зерттелінді. Разработаны 1 рекомендации по технологической модернизации на основе технологической аудита, 1 технология сушки глюкозных сиропов, проведена 1 опытно-промышленная апробация разработанной технологии на промышленной сушилке, подано на публикацию 2 статьи.Научная новизна: Впервые в Казахстане, будет разработана высокоэффективная технология производства сухих крахмальных сиропов с применением научно обоснованных, экспериментально определенных технологических режимов сушки жидких сиропов. Технологиялық аудит негізінде технологиялық жаңғырту бойынша 1 ұсыныс әзірленді, глюкозды шәрбаттарды кептіру бойынша 1 технология әзірленді, жетілдірілген технология негізінде 1 тәжірибелік-өнеркәсіптік сынама жүргізілді, 2 мақала басылымға жіберілді. Жаңашылдығы: Қазақстанда алғаш рет құрғақ крахмал шәрбаттарын өндірудің жоғары тиімді технологиясы сұйық шырындарын кептіруге арналған ғылыми негізделген, эксперименталды түрде анықталған технологиялық режимдермен әзірленетін болады. Основными технико-экономическими показателями разработанной технологии является выход сухого глюкозного сиропа который составляет 60%. Әзірленген технологияның технико-экономикалық ең басты көрсеткіші алынған құрғақ глюкозды шәрбатының шығымы - 60%. Проведена опытно - промышленная апробация технологии производства сухого глюкозного сиропа в ТОО «Научно - аналитический центр «Биомедпрепарат». «Биомедпрепарат» ғылыми-талдау орталығы» ЖШС-де құрғақ глюкозды шәрбат алу технологиясы бойынша тәжірибелік-өндірістік апробация жүргізілді. Эфективность данного проекта снизить зависимость Казахстана от импорта сахара и сахаристых веществ из крахмала. Әзірленген технология Қазақстанды қант және қанттандырылған өнімдеріне тәуелділігін төмендету, сонымен қатар құны жоғары ішкі нарықтың қайта өңдеу өнімдерінің көлемін ұлғайтуға мүмкіндік береді. Область применения: Пищевая промышленность. Тағам өнеркәсібі. |
||
UDC indices | ||
664.162 | ||
International classifier codes | ||
65.29.29; 65.39.33; | ||
Readiness of the development for implementation | ||
Key words in Russian | ||
Глюкозный сироп; Мальтодекстрин; Сухой глюкозный сироп; Распылительная сушилка; Сахаропродукты; | ||
Key words in Kazakh | ||
Глюкоз шәрбаты; Малтодекстрин,; Құрғақ глюкозалық шәрбаты; Шашырату кептіргіш; Қант өнімдері; | ||
Head of the organization | Сарбасова Гайни Толеуалиевна | Доктор сельскохозяйственных наук / |
Head of work | Байкенов Алибек Өмірсерікұлы | / Магистр технических наук |
Native executive in charge | Полуботько Ольга Васильевна | нет |