Inventory number | IRN | Number of state registration |
---|---|---|
0220РК00231 | BR05236307-OT-20 | 0118РК00969 |
Document type | Terms of distribution | Availability of implementation |
Заключительный | Gratis | Number of implementation: 0 Not implemented |
Publications | ||
Native publications: 1 | ||
International publications: 1 | Publications Web of science: 0 | Publications Scopus: 0 |
Number of books | Appendicies | Sources |
1 | 9 | 30 |
Total number of pages | Patents | Illustrations |
49 | 0 | 4 |
Amount of funding | Code of the program | Table |
15000000 | О.0810 | 5 |
Code of the program's task under which the job is done | ||
12 | ||
Name of work | ||
Разработка технологии производства кормовой добавки из отходов спиртового производства. | ||
Report title | ||
Type of work | Source of funding | The product offerred for implementation |
Applied research | Технологическая документация | |
Report authors | ||
Хасенова Акмарал Ертугановна , Мырзабаев Бақытжан Мырзабайұлы , Бимендина Айжан , Ерғазы Бергенгүл , | ||
3
2
0
0
|
||
Customer | МНВО РК | |
Information on the executing organization | ||
Short name of the ministry (establishment) | МНВО РК | |
Full name of the service recipient | ||
Товарищество с ограниченной ответственностью "научно-аналитический центр "Биомедпрепарат" | ||
Abbreviated name of the service recipient | ТОО " НАЦ "Биомедпрепарат" | |
Abstract | ||
Послеспиртовая барда, Saccharomyces cerevisiae (5) 6AK-25 Спирт өндірісінің төбі, Saccharomyces cerevisiae (5) 6AK-25 Разработка технологии производства кормовой добавки из отходов спиртового производства Спирт өндірісінің қалдықтарынан азықтық қосынды өндіру технологиясын әзірлеу В процессе работы использовали питательные среды, содержащие минерально-дрожжевую смесь, послеспиртовую барду. Масштабирование проводили на опытно-промышленной установке в биореакторе "Electrolux" объемом 10, 30 и 130 литров. Распылительное высушивание проводили на установке LPG5, при регулировании температуры на входе и на выходе. Определяли жирность и количество белка в молоке Жұмыс барысында минералды-ашытқы қоспасы, спирт бардасы қосылғанр қоректік орталар қолданылды. Масштабтау көлемі 10, 30 және 130 литр болатын тәжірибелік-өнеркәсіптік қондырғы "Electrolux" биореакторында жүргізілді. Бүркіп кептіру LPG5 қондырғысында, кіру және шығу температурасын реттеу арқылы жүргізілді. Сүттегі майдың мөлшері мен ақуыз мөлшері анықталды. Проведено масштабирование получения кормовой добавки из отходов спиртового производства в опытно-промышленном биореакторе на питательной среде ПСБ-2. Проведен подбор ферментных препаратов для автолизирования дрожжей. Выявле-но, что для автолиза Saccharomyces cerevesiae (5) 6АК-25 наиболее оптимальным фермен-том является трипсин в концентрации 16000 усл.ед./л. в течение 24 часов. Разработан опытно-промышленный регламент ОПР – 3990935-01-2020 «Разработка технологии производства кормовой добавки из отходов спиртового производства» (Приложение Е). Наработана опытная партия препарата стандартизованная на соответствие показателей качества стандарта организации СТ 20605-1901-ГП-46-01-2020 (Приложение Д). Проведена апробация кормовой добавки в крестьянском хозяйстве (к/х) «Время». Кормовую добавку на основе Saccharomyces cerevisiae (5) 6АК-25 можно рекомендовать в количестве 40 г/гол. в сутки в период раздоя новотельных коров ПСБ-2 қоректік ортасында тәжірибелік-өнеркәсіптік биореакторда спирт өндірісінің қалдықтарынан азықтық қоспаны алуды масштабтау жүргізілді. Ашытқыны автолиздеу үшін ферментті препараттарды таңдау жүргізілді. Saccharomyces cerevesiae (5) 6АК-25 автолиздеу үшін 24 сағат ішінде 16000 ш.бірл./л концентрациядағы трипсин ең оңтайлы фермент болып табылатыны анықталды ОПР – 3990935-01-2020 "Спирт өндірісінің қалдықтарынан азықтық қоспа өндіру технологиясын әзірлеу" тәжірибелік – өнеркәсіптік регламенті әзірленді (Е қосымшасы). СТ 20605-1901-ГП-46-01-2020 Ұйым стандартының сапа көрсеткіштерінің сәйкестігіне стандартталған препараттың тәжірибелік партиясы әзірленді (Д қосымшасы). "Время" Шаруа қожалығында (ш/қ) азық қоспасы апробациясы жүргізілді. Жаңа туған сиырларды сауу кезеңінде Saccharomyces cerevesiae (5) 6АК-25 негізіндегі азықтық қоспаны тәулігіне 40 г/бас мөлшерінде ұсынуға болады Технологии производства кормовой добавки из отходов спиртового производства с использовался в качестве штамма-продуцента кормового белка штамм дрожжей Saccharomyces cerevisiae (5) 6A K-25 имеет экономическое значение Азық ақуызының штамм-өндірушісі ретінде өндіріс қалдықтарынан азықтық қоспаны алу технологиясы қолданылды. Saccharomyces cerevisiae (5) 6A K-25 ашытқы штаммы экономикалық маңызы бар
сельское хозяйство (животноводство) ауыл шаруашылығы (мал шаруашылығы) |
||
UDC indices | ||
636.085.55 | ||
International classifier codes | ||
68.39.15; | ||
Readiness of the development for implementation | ||
Key words in Russian | ||
СПИРТОВОЕ БРОЖЕНИЕ; САХАРА; ДРОЖЖИ ПРОДУЦЕНТЫ; КОРМОВОЙ БЕЛОК; СПИРТОВАЯ БАРДА; | ||
Key words in Kazakh | ||
СПИРТТІК АШУ; ҚАНТ; АШЫТҚЫ ӨНДІРГІШТЕР; АЗЫҚ АҚУЫЗЫ; СПИРТТІ ТӨП; | ||
Head of the organization | Каиркенов Талгат Каиркенович | / нет |
Head of work | Хасенова Акмарал Ертугановна | / нет |
Native executive in charge |