| Inventory number | IRN | Number of state registration |
|---|---|---|
| 0225РКК0144 | AP15573643-OT-24 | 0123РКК0026 |
| Document type | Terms of distribution | Availability of implementation |
| Заключительный | Gratis | Number of implementation: 0 Implemented |
| Publications | ||
| Native publications: 0 | ||
| International publications: 0 | Publications Web of science: 0 | Publications Scopus: 0 |
| Number of books | Appendicies | Sources |
| 0 | 5 | 6 |
| Total number of pages | Patents | Illustrations |
| 49 | 0 | 8 |
| Amount of funding | Code of the program | Table |
| 32787968 | AP15573643 | 13 |
| Name of work | ||
| Разработка технологий производства безглютеновых хлебобулочных и национальных мучных изделий | ||
| Report title | ||
| Type of work | Source of funding | The product offerred for implementation |
| Applied | Другая (укажите) | |
| Report authors | ||
| Сарбасова Гайни Толеуалиевна , Кыдырбаев Ерлан Жайлаубаевич , Омаралиева Айгуль Махмутовна , Искакова Дамира Максутовна , Махамбетова Алима Абдукаримовна , | ||
|
0
0
0
0
|
||
| Customer | АО ФН | |
| Information on the executing organization | ||
| Short name of the ministry (establishment) | Нет | |
| Full name of the service recipient | ||
| Товарищество с ограниченной ответственностью "Олтек Трейд" | ||
| Abbreviated name of the service recipient | ТОО "Олтек Трейд" | |
| Abstract | ||
|
Зерновые и зернобобовые культуры, не содержащие глютен: рис, гречиха, кукуруза, просо, мука из данных культур, крахмалы кукурузный, картофельный, семена льна и дополнительное сырье (сахар, яичный белок, соль, растительное масло, дрожжи). Глютенсіз дәнді және дәнді-бұршақты дақылдар: күріш, қарақұмық, жүгері, тары, осы дақылдардан алынған ұн, жүгері, картоп крахмалы, зығыр тұқымдары және қосымша шикізат (қант, жұмыртқаның ақтығы, тұз, Өсімдік майы, ашытқы). Вывод на рынок отечественных безглютеновых продуктов (хлеба и национального мучного изделия - теста для бешбармака «Жайма»), направленных на расширение ассортимента для улучшения здоровья населения Казахстана. Қазақстан халқының денсаулығын жақсарту үшін ассортиментті кеңейтуге бағытталған отандық глютенсіз өнімдерді ("Жайма" бешбармағына арналған нан және Ұлттық ұн өнімі - қамыр) нарыққа шығару. Аналитический обзор, методы маркетинговых исследований. Маркетинговые исследования проводились с целью изучения потребительского спроса на безглютеновую продукцию, проведения опросов и анализа рыночной конкуренции. Аналитикалық шолу, маркетингтік зерттеу әдістері. Глютенсіз өнімдерге тұтынушылардың сұранысын зерттеу, сауалнамалар жүргізу және нарықтық бәсекені талдау мақсатында маркетингтік зерттеулер жүргізілді. Завершены работы по монтажу, пусконаладке и запуску оборудования и технологической линии. Отработаны технологические режимы производства безглютенового хлеба и национального мучного изделия - теста для бешбармака «Жайма» в производственных условиях. Подана Заявка на патент № 2024/0506.1 на изобретение «Безглютеновый хлеб из композитных смесей муки (варианты)». В ноябре 2024 г. произведена опытная партия безглютенового хлеба в соответствии с разработанным НТД (акт выпуска опытной партии прилагается). Подготовлен отчет по качественным характеристикам продукции, полученным по результатам анализа в аккредитованной лаборатории. Подготовлена необходимая для сертификации нормативно-техническая документация, требованиям которых должна соответствовать продукция (ТУ, ТИ). Получены сертификаты соответствия (декларация ЕАС) продукции (декларация соответствия), разрешения СЭС. Разработаны необходимые для упаковки материалы (логотип, этикетка, цветовая гамма упаковки). Проведены мероприятия по продвижению продукции (проведен семинар с привлечением заинтересованных сторон, подготовлен раздаточный материал, видеоролик). С целью организации продаж выпускаемой продукции, заключены договора на поставку продукции. Жабдықтар мен технологиялық желіні монтаждау, іске қосу және іске қосу бойынша жұмыстар аяқталды. Глютенсіз нан және Ұлттық ұн өнімі - "Жайма" бешбармақ үшін қамырды өндірудің технологиялық режимдері өндірістік жағдайларда пысықталды. № 2024/0506.1 патентіне "ұнның композициялық қоспаларынан жасалған глютенсіз нан (опциялар)" өнертабысына өтінім берілді. 2024 жылғы қарашада әзірленген НТД (тәжірибелік партияны шығару актісі қоса беріледі) сәйкес глютенсіз нанның тәжірибелік партиясы өндірілді.Аккредиттелген зертханада талдау нәтижелері бойынша алынған өнімнің сапалық сипаттамалары бойынша есеп дайындалды. Сертификаттау үшін қажетті нормативтік-техникалық құжаттама дайындалды, олардың талаптарына өнім (ТУ, ТИ) сәйкес келуі тиіс. Өнімнің сәйкестік сертификаттары (ЕАС декларациясы) (сәйкестік декларациясы), СЭС рұқсаттары алынды. Қаптамаға қажетті материалдар (логотип, затбелгі, қаптаманың түс схемасы) әзірленді. Өнімді жылжыту бойынша іс-шаралар өткізілді (мүдделі тараптарды тарта отырып семинар өткізілді, үлестірме материал, бейнеролик дайындалды). Шығарылатын өнімді сатуды ұйымдастыру мақсатында өнімді жеткізуге шарттар жасалды. Основные конструктивные особенности проекта включают разработку новой технологии производства безглютеновой хлебобулочной и национальной мучной продукции, использование экологически чистых и безопасных ингредиентов, внедрение современных методов обработки и упаковки, а также соответствие продукции всем законодательным и качественным стандартам. Технико-экономические показатели проекта включают объем инвестиций, срок окупаемости, предполагаемую прибыль, затраты на сырье и материалы, себестоимость продукции, планирование производства и продаж, маркетинговую стратегию продвижения продукции и оценку рисков. Жобаның негізгі конструкторлық ерекшеліктеріне глютенсіз нан және ұлттық ұн өнімдерін өндірудің жаңа технологиясын әзірлеу, экологиялық таза және қауіпсіз ингредиенттерді пайдалану, заманауи өңдеу және орау әдістерін енгізу, сондай-ақ өнімнің стандартты талаптарға сәйкестігі кіреді. барлық заңды және сапа стандарттары. Жобаның техникалық-экономикалық көрсеткіштеріне инвестиция көлемі, өзін-өзі қайтару мерзімі, болжамды пайда, шикізат пен материалдардың құны, өнімнің өзіндік құны, өндіріс пен өткізуді жоспарлау, өнімді жылжытудың маркетингтік стратегиясы және тәуекелді бағалау кіреді. Подготовлена необходимая для сертификации нормативно-техническая документация, требованиям которых должна соответствовать продукция (ТУ, ТИ). Произведена опытная партия безглютенового хлеба в соответствии с разработанными НТД . Сертификаттау үшін қажетті нормативтік-техникалық құжаттама дайындалды, олардың талаптарына өнім (ТУ, ТИ) сәйкес келуі тиіс. Әзірленген НТК сәйкес глютенсіз нанның тәжірибелі партиясы шығарылды . Эффективность проекта зависит от таких факторов, таких как спрос на безглютеновую продукцию, конкуренция, производственные затраты и другие. Для оценки эффективности проекта проведен детальный анализ всех факторов и рисков, а также разработана стратегия маркетинга и продаж. Жобаның тиімділігі глютенсіз өнімдерге сұраныс, бәсекелестік, өндіріс шығындары және т.б. сияқты факторларға байланысты. Жобаның тиімділігін бағалау үшін барлық факторлар мен тәуекелдерге егжей-тегжейлі талдау жүргізілді, маркетинг және сату стратегиясы әзірленді. Безглютеновая продукция может быть использована людьми с целиакией и другими видами непереносимости глютена, а также теми, кто следит за своим здоровьем и питанием. Она также может быть интересна для производителей органических продуктов и для тех, кто хочет расширить свой ассортимент безглютеновых продуктов. Глютенсіз өнімдерді целиак ауруы және глютенге төзбеушіліктің басқа түрлері бар адамдар, сондай-ақ олардың денсаулығы мен тамақтануын бақылайтын адамдар пайдалана алады. Бұл сондай-ақ органикалық азық-түлік өндірушілері мен глютенсіз өнімдердің ассортиментін кеңейтуді қалайтындар үшін қызықты болуы мүмкін |
||
| UDC indices | ||
| 664.664.9 | ||
| International classifier codes | ||
| 65.33.29; 65.33.41; 65.29.31; | ||
| Readiness of the development for implementation | ||
| Key words in Russian | ||
| технология; переработка; безглютеновое тесто; рисовая мука; кукурузная мука; гречневая мука; просяная мука; крахмал; семена льна; безглютеновый хлеб; безглютеновые мучные изделия; | ||
| Key words in Kazakh | ||
| технология; қайта өндеу; глютенсіз қамыр; күріш ұны; жүгері ұны; қарақұмық ұны; тары ұны; крахмал; зығыр тұқымы; глютенсіз нан; глютенсіз ұн өнімдері; | ||
| Head of the organization | Махмудов Эршатхужа Анаятович | нет / нет |
| Head of work | Сарбасова Гайни Толеуалиевна | Доктор сельскохозяйственных наук / нет |
| Native executive in charge | ||