Inventory number | IRN | Number of state registration | ||
---|---|---|---|---|
0324РК01723 | AP23486097-KC-24 | 0124РК01031 | ||
Document type | Terms of distribution | Availability of implementation | ||
Краткие сведения | Gratis | Number of implementation: 0 Not implemented |
||
Publications | ||||
Native publications: 0 | ||||
International publications: 0 | Publications Web of science: 0 | Publications Scopus: 0 | ||
Patents | Amount of funding | Code of the program | ||
0 | 33690655 | AP23486097 | ||
Name of work | ||||
Функциональные продукты питания с использованием экструдатов из зернового сырья | ||||
Type of work | Source of funding | Report authors | ||
Applied | Есмамбетов Адлет Алтынбекулы | |||
0
0
0
0
|
||||
Customer | МНВО РК | |||
Information on the executing organization | ||||
Short name of the ministry (establishment) | Нет | |||
Full name of the service recipient | ||||
Товарищество с ограниченной ответственностью "научно-производственное предприятие "Инноватор"" | ||||
Abbreviated name of the service recipient | Инноватор | |||
Abstract | ||||
Не менее 4 видов зернового сырья выращиваемые на территории Казахстана, 1 вида нетрадиционных источников пищевых волокон, 2 видов микро и макро элементов Қазақстанда өсірілетін астық шикізатының кем дегенде 4 түрі, тағамдық талшықтың дәстүрлі емес көздерінің 1 түрі, микро және макроэлементтердің 2 түрі Анализ отечественного рынка функциональных пищевых продуктов. Изучение зернового сырья и выбор не менее 4 видов зернового сырья выращиваемые на территории Казахстана, 1 вида нетрадиционных источников пищевых волокон, 2 видов микро и макроэлементов для дальнейших исследований Функционалды азық-түлік тауарларының ішкі нарығын талдау. Астық шикізатын зерттеу және Қазақстанда өсірілетін астық шикізатының кем дегенде 4 түрін, тағамдық талшықтың дәстүрлі емес көздерінің 1 түрін, одан әрі зерттеу үшін микро және макроэлементтердің 2 түрін таңдау. В работе использованы стандартные, общепринятые химические, физико-химические методы исследования сырья. Для анализа и определения показателей качества использовались существующие ГОСТы: ГОСТ 28672-2019 «Ячмень. Технические условия»; ГОСТ 7066-2019 «Чечевица тарелочная продовольственная. Технические условия»; ГОСТ 7758-2020 Фасоль продовольственная. Технические условия; СТ РК 2120-2011.Овес. Требования при заготовках и поставках; ГОСТ 10846-91 «Зерно и продукты его переработки. Методы определения белка»; ГОСТ 29033-91 «Зерно и продукты его переработки. Методы определения жира»; ГОСТ 31700-2012 «Зерно и продукты его переработки. Метод определения кислотного числа жира»; ГОСТ 10845-98 «Зерно и продукты его переработки. Метод определения крахмала»; ГОСТ 31675-2012 «Корма. Методы определения содержания сырой клетчатки с применением промежуточной фильтрации»; Определение масовой доли углеводов проводили перманганатометрическим методом. Жұмыста шикізатты зерттеудің стандартты, жалпы қабылданған химиялық, физикалық және химиялық әдістері қолданылды. Сапа көрсеткіштерін талдау және анықтау үшін қолданыстағы ГОСТ пайдаланылды: ГОСТ 28672-2019 «Арпа. Техникалық шарттар»; ГОСТ 7066-2019 «Тағамдық жасымық. Техникалық шарттар»; ГОСТ 7758-2020 Тағамдық бұршақ. Техникалық сипаттамалар; ҚР СТ 2120-2011 Сұлы. Сатып алуға және жеткізуге қойылатын талаптар; ГОСТ 10846-91 «Астық және оны өңдеу өнімдері. Ақуызды анықтау әдістері»; ГОСТ 29033-91 «Астық және оны өңдеу өнімдері. Майды анықтау әдістері»; ГОСТ 31700-2012 «Астық және оны өңдеу өнімдері. Майдың қышқылдық санын анықтау әдісі»; ГОСТ 10845-98 «Астық және оны өңдеу өнімдері. Крахмалды анықтау әдісі»; ГОСТ 31675-2012 «Жем. Аралық фильтрацияны пайдалана отырып, шикі талшықтың құрамын анықтау әдістері»; Көмірсулардың массалық үлесін анықтау перманганатометриялық әдіспен жүргізілді. проанализировано не менее 4 видов зернового сырья и отобраны не менее 2 видов зерновых, а также 1 вид нетрадиционных источников пищевых волокон и 2 вида микро и макро элементов. Астық шикізатының кем дегенде 4 түрі талданады және астықтың кем дегенде 2 түрі, сондай-ақ тағамдық талшықтың дәстүрлі емес көздерінің 1 түрі және микро және макроэлементтердің 2 түрі таңдалады Поиск источников белка и клетчатки из зернового сырья является востребованным и соответствует современной тенденции в производстве ФПП. Выбранные источники сырья чечевицы и овса являются доступным сырьем в Казахстане. Астық шикізатынан белок пен талшықтың көздерін іздеу сұранысқа ие және фармацевтикалық өнімдерді өндірудегі қазіргі тенденцияға сәйкес келеді. Жасымық пен сұлының іріктелген шикізат көздері Қазақстанда қолжетімді шикізат болып табылады. нет жок Применение отечественных зерновых культур как источников белка и клетчатки позволит эффективно расширить ассортимент ФПП. Отандық дәнді дақылдарды белок пен талшықтың көзі ретінде пайдалану фармацевтикалық өнімдердің ассортиментін тиімді кеңейтеді. Целевыми потребителями полученных результатов будут зерноперерабатывающие предприятия, хлебзаводы, хлебокомбинаты, кондитерские цеха Алынған нәтижелердің мақсатты тұтынушылары астық өңдеу кәсіпорындары, наубайханалар, наубайханалар, кондитерлік цехтар болады. |
||||
UDC indices | ||||
664.76 | ||||
International classifier codes | ||||
65.00.00; 65.33.29; 65.09.30; 62.99.31; 62.00.00; | ||||
Key words in Russian | ||||
Зерновые культуры; Функциональные продукты питания; Экструзия; Экструдат; Пищевые волокна; Микроэлементы; Композитная смесь; | ||||
Key words in Kazakh | ||||
Дәнді дақылдар; Функционалды тамақ өнімдері; Экструзия; Экструдат; Диеталық талшық; Микроэлементтер; Композиттік қоспасы; | ||||
Head of the organization | Искакова Дамира Максутовна | Кандидат экономических наук / нет | ||
Head of work | Есмамбетов Адлет Алтынбекулы | Phd / Phd |