Inventory number | IRN | Number of state registration |
---|---|---|
0223РК00649 | BR18574252-OT-23 | 0123РК00010 |
Document type | Terms of distribution | Availability of implementation |
Промежуточный | Gratis | Number of implementation: 1 Implemented |
Publications | ||
Native publications: 7 | ||
International publications: 1 | Publications Web of science: 0 | Publications Scopus: 1 |
Number of books | Appendicies | Sources |
1 | 14 | 140 |
Total number of pages | Patents | Illustrations |
164 | 1 | 45 |
Amount of funding | Code of the program | Table |
150000000 | О.1073 | 51 |
Code of the program's task under which the job is done | ||
01 | ||
Name of work | ||
Комплексная безотходная переработка сельскохозяйственного сырья животного и растительного происхождения | ||
Report title | ||
Type of work | Source of funding | The product offerred for implementation |
Applied | Технология | |
Report authors | ||
Алибеков Равшанбек Султанбекович , Уразбаева Клара Абдыразаховна , Касымова Махабат Куандыковна , Орымбетова Гулбаги Эмитовна , Азимов Абдугани Муталович , Утебаева Айдана Аскаровна , Конарбаева Зулфия Кемелхановна , Хамитова Барна Махаматовна , Кобжасарова Зиба Исаховна , Бахтыбекова Асем Равшанбековна , Габрильянц Элеонора Арутюновна , Айтбаева Айгерим Жумагалиевна , Дуисебаев Шынгискан Ергалиевич , Аширбаев Жандос Сейдаханович , Сысоева Мария Александровна , Сысоева Елена Владиславовна , Mustapa Kamal Siti Mazlina , Taip Farah Saleena , Әбіш Жансая Әбілхаирқызы , Иманбаев Алимжан Женисович , | ||
0
0
3
4
|
||
Customer | МНВО РК | |
Information on the executing organization | ||
Short name of the ministry (establishment) | МНВО РК | |
Full name of the service recipient | ||
Некоммерческое акционерное общество "Южно-Казахстанский университет имени М.Ауэзова" | ||
Abbreviated name of the service recipient | ЮКУ им.М.Ауэзова | |
Abstract | ||
Мясо и молоко сельскохозяйственных животных Ауылшаруашылығы жануарларының еті және сүті Комплексная безотходная переработка сельскохозяйственного сырья животного и растительного происхождения Мал және өсімдік тектес ауыл шаруашылығы шикізатын кешенді қалдықсыз қайта өңдеу Физико-химические, микробиологические, аналитические, моделерирования, др. Физика-химиялық, микробиологиялық, аналитикалық, модельдеу, т. б. Разработаны технологии сбора, первичной обработки хранения сельскохозяйственной продукции: мяса, субпродуктов, кишечного и жирового сырья для развития внутреннего рынка продовольственных продуктов РК. Исследованы качественные показатели и пищевых безопасности животного и растительного происхождения для производства новых экологически чистых и натуральных диетических продуктов питания. Разработаны технологии переработки вторичного сырья убоя сельскохозяйственных животных непосредственно на местах убоя. Разработана технология технологию разделки туш животных, упаковки отрубов для удобства охлаждения и дальнейшей транспортировки для переработки. Разработаны технологии мясного хлеба, мясо-растительного паштета, производство мягкого сыра без созревания с добавления порошка гречихи и тары. Разработана комплексная технология переработки вторичного молочного сырья (сыворотки и пахты) с разработкой инновационных продуктов питания повышенной биологической ценности в соответствии с принципами пищевой комбинаторики и нутрициологии. Разработана рецептура и технология цельнокусковых и ветчинных мясных продуктов с добавкой порошка солода и джида с использованием биологически активных препаратов (рассолов, эмульсий и комплекса компонентов веществ). Исследованы структурно-механические, биохимические и физико-химические показатели мясного сырья с первоначальными низкими качественными показателями (говядина, конина, верблюжатина). ҚР азық-түлік өнімдерінің ішкі нарығын дамыту үшін ауыл шаруашылығы өнімдерін: ет, қосалқы өнімдер, ішек және май шикізатын жинау, бастапқы өңдеу технологиялары әзірленді. Жаңа экологиялық таза және табиғи диеталық тағамдарды өндіру үшін жануарлар мен өсімдіктердің сапалық көрсеткіштері мен тағамдық қауіпсіздігі зерттелді. Ауыл шаруашылығы жануарларын союдың қайталама шикізатын тікелей сою орындарында қайта өңдеу технологиялары әзірленді. Салқындату және одан әрі өңдеу үшін тасымалдау ыңғайлылығы үшін жануарлардың өлекселерін кесу, кесектерді орау технологиясы әзірленді. Ет нанының, ет-өсімдік паштетінің технологиялары, қарақұмық ұнтағы мен контейнер қосып, піспей жұмсақ ірімшік өндірісі әзірленді. Тағамдық комбинаторика және нутрициология қағидаттарына сәйкес биологиялық құндылығы жоғары Инновациялық тамақ өнімдерін әзірлей отырып, қайталама сүт шикізатын (Сарысу мен айран) өңдеудің кешенді технологиясы әзірленді. Биологиялық белсенді препараттарды (тұзды ерітінділер, эмульсиялар және заттар компоненттерінің кешені) пайдалана отырып, уыт ұнтағы мен джид қосылған тұтас кесек және ветчина ет өнімдерінің рецептурасы мен технологиясы әзірленді. Бастапқы сапалық көрсеткіштері төмен ет шикізатының (сиыр еті, жылқы еті, түйе еті) құрылымдық-механикалық, биохимиялық және физика-химиялық көрсеткіштері зерттелді. Полученные результаты будут использованы для экспорта отечественной продукции на рынки зарубежных стран в качестве безопасных продуктов Алынған нәтижелер отандық өнімді қауіпсіз өнім ретінде шет елдердің нарықтарына экспорттау үшін пайдаланылатын болады Способ производства кормовой белковой добавки из сырья животного происхождения Жануарлардан алынатын шикізаттан жемдік ақуыз қоспасын өндіру тәсілі Прогнозное предложение о развитии объекта исследований: с учетом разработанной нормативной базы, рецептур и технологий – продукты могут быть внедрены на мясоперерабатывающих, молочных предприятиях. Зерттеу объектісін дамыту туралы болжамды ұсыныс: әзірленген нормативтік базаны, рецептуралар мен технологияларды ескере отырып – өнімдерді ет өңдеу, сүт кәсіпорындарында енгізуге болады. предприятия мясной и молочной промышленности, предприятия по производству напитков, дессертов ет және сүт өнеркәсібі кәсіпорындары, сусындар, десерттер өндіретін кәсіпорындар |
||
UDC indices | ||
637.1;637.07;637.52;637.5.03 637.524.2;636.087.62 | ||
International classifier codes | ||
65.63.00; 65.09.39; 65.59.91; | ||
Readiness of the development for implementation | ||
Key words in Russian | ||
Переработка; технология; продукция; сырье; натуральные добавки; | ||
Key words in Kazakh | ||
Қайта өңдеу; технология; өнім; шикізат; табиғи қоспалар; | ||
Head of the organization | Сулейменов Уланбатор Сейтказиевич | Доктор технических наук / |
Head of work | Алибеков Равшанбек Султанбекович | Кандидат химических наук / Ассоциированный профессор |
Native executive in charge |